Om oss

Vårt strå till stacken

Våra tankar om recycling och upcycling startade egentligen runt milleniumskiftet i samband med köpet
av ett landställe för privat bruk. Under årens lopp förstärktes tankarna om att kunna göra någon slags skillnad och dra ett strå till stacken för en bättre miljö. En summering av tidigare erfarenheter och yrkesinriktningar
adderades till tankarna och idén om Royal Recycled föddes.

Royal Recycled är ett slags återbruk för fina föremål, interiörer och exteriörer som genom vår omvårdnad och kreativitet får nytt liv beträffande funktion och utseende. Vi arbetar till största del på uppdrag och vänder oss till medvetna företag och privatpersoner som önskar en attraktiv och särskiljande inredning.

Att vårda och ta hand om vackra former på ett stilfullt sätt och utveckla dem så att de återigen kan pryda nutida miljöer är vårt motto och ledstjärna.

Välkommen till Royal Recycled!

Om oss
Om oss
Från ruckel till skärgårdsidyll

Tillbaka till 2000 och till Stockholms norra skärgård. Efter flera års letande hittade vi till slut vårt landställe – en vackert belägen tomt med ett ”hus” som förmodligen inte hade berörts av vare sig pensel eller hammare sedan 60-talet.

Genom olika anekdoter och berättelser från 40-talet fick vi reda på att Carl, som från början var ägare till stället, hade vunnit tomten på poker genom en Royal Straight Flush. Vid den tidpunkten var det inte särskilt märkvärdigt att ha en tomt så långt ut i skärgården. Det ansågs snarare som ett ont måste att behöva underhålla en fastighet så långt bort från civilisation och bebyggelse. Och att lägga ner en massa pengar på nytt material och virke fanns absolut inte i tankevärlden. Trots det visade det sig att Carl var glad över sin pokervinst och dessutom en flitig person med fokus på återbruk.

På de nya ägorna uppförde han inte mindre än sju stycken byggnader i skiftande storlek – allt från verktygsbodar till mindre boningshus. Genomgående för dessa var att samtliga byggdes av gamla bilcontainers i trä, kasserade dörrar, återvunnareglar och som pricken över i slöts fasaden av bakar och på taket lades tegelpannor från Holland. Det idoga samlingsarbetet visade sig vara ett vinnande koncept då slutsumman för materialet var en spottstyvel av vad det annars skulle ha kostat. Däremot kanske antalet nedlagda timmar blev något fler. Men, som vi vet kommer det ju hela tiden ny tid…

Läs mer

Dagen kom då det var dags för oss att starta vårt renoveringsprojekt. För att få boningshuset tätt till vintern startade vi med att ta bort bakarna som utgjorde fasaden. De ersattes med nedplockad lockpanel från ett annat hus som räckte till ca 80%. Taket med de nästintill söndervittrade holländska takpannorna ersattes med svart tåligt plåttak för de hårda vindarna och vinterns bistra klimat. Vid nedmoteringen av materialet stötte vi på en mängd spännande upptäkter, bl a vinlårar med inbrända stämplar, en och annan vaxduk som fungerat som ersättare för takpapp och det kanske mest kreativa var ”muffen” för kamminens skorsten. Den bestod av en 12 liters och en 4 liters plåtfärgburk med någon slags isolering. Som sagt kreativt, men kanske inte det mest brandsäkra sättet att göra ett genomtag på. Huset blir tätt från utsidan och det var äntligen dags att få ta tag i insidan. Med visionen om att det en dag ska bli ett riktigt härligt skärgårdstorp kläs merparten av insidan med pärlspont som målas vit varvat med tidsenliga tapeter.

Snälla släktingar och vänner skänker möbler som slipas och målas så att de tillsammans bildar en helhet. Det fyndas pressglas, fotogenlampor, serviser och annat behövligt på loppmarknader. Till slut är bohaget intakt. Idag är det en härlig oas som erbjuder både lugn och ro och naturligtvis en massa trevligheter med vänner.

Vi är också stolta över att kunna säga att det är renoverat och utrustat på ett sätt där återbruk alltid har varit vår ledstjärna.

Vi tackar Carl för det – en sann recycleinspiratör och pionjär inom området!

FÖRE

EFTER

Våra tjänster handlar rakt igenom om inredning och om att förhöja och göra miljöer snygga på ett hållbarare sätt. Vi vänder oss till medvetna företag och privatpersoner som delar vårt synsätt.

Royal Recycled marknadsförs av Nedkelly AB

Tel. 08 – 33 31 66
Tel. 08 – 33 31 66
Våra tjänster handlar rakt igenom om inredning och om att förhöja och göra miljöer snygga på ett hållbarare sätt. Vi vänder oss till medvetna företag och privatpersoner som delar vårt synsätt.

Royal Recycled marknadsförs av Nedkelly AB

©2020 RECYCLED IN SWEDEN 

Följ oss

©2020 ROYAL RECYCLED IN SWEDEN | WEBPROD BLOMILL